ΧΟΡΔΕΣ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΟΡΔΩΝ

Όταν μετακινούνται οι χορδές και δεν έχετε πολύ καιρό που πλέξατε.

Ακόμα και σε φρεσκοπλεγμένη ρακέτα όταν οι χορδές κινούνται μειώνουν και το κοντρόλ και τη σταθερή μπάλα. Αυτό μπορεί να οφείλεται και σε λανθασμένη επιλογή πλέγματος για τη ρακέτα ή/και για σας. Αν ωστόσο συμβαίνει συνέχεια με διάφορα πλέγματα, τότε ίσως να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη ρακέτα σας σε άλλο τεχνικό.

Μετακίνηση χορδών μόνο στο κέντρο της ρακέτας.

Όταν οι χορδές αρχίζουν και μετακινούνται στο κέντρο, σύντομα θα επεκταθεί και στις προς τα έξω χορδές. Παίζοντας η ρακέτα θα χάσει πολύ σύντομα τη τάση της.

ΠΡΟΩΡΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΧΟΡΔΩΝ

Η χορδή έσπασε στη κορυφή της ρακέτας.

Για να σπάσει η χορδή στη κορυφή της ρακέτας υπάρχουν 2 βασικές εξηγήσεις.Να χτυπήσατε τη μπάλα σε εκείνο ή κοντά σε εκείνο το σημείο. Σε αυτή τη περίπτωση σταθήκατε άτυχοι. Αν δεν χτυπήσατε όμως, υπάρχει η περίπτωση της χαμηλής ποιότητας σέρβις στη ρακέτα σας. Δεν οφείλεται μόνο στη κακή τεχνική του stringer αλλά και στο πιο φθηνό μηχάνημα που χρησιμοποιεί. Επίσης, τα χαλασμένα grommets , να έχει χώμα ή χαλαζία εκεί και να μην έχει καθαριστεί. 

Σε εμάς, η ρακέτα σας εξετάζεται ενδελεχώς και αντιμετωπίζουμε το κάθε πρόβλημα!

ΠΡΟΩΡΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΧΟΡΔΩΝ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ

Οι χορδές έσπασαν στο σημείο του κόμπου

Αν οι χορδές έσπασαν ακριβώς στο σημείο του κόμπου, δεν είναι δικό σας λάθος αλλά του τεχνικού. Εμείς χρησιμοποιούμε κόμπους ανάλογα με τη ρακέτα, το πλέγμα τα κιλά ώστε να μην υπάρξει ποτέ τέτοιο θέμα

Οι χορδές μου σπάνε πολύ γρήγορα.

Το γρήγορο σπάσιμο χορδών μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Το πλέγμα και η ρακέτα δεν είναι κατάλληλα για το επίπεδο και στυλ παιχνιδιού σας, υβριδικά ή πολύκλωνα – multifilament πλέγματα που δεν τοποθετούνται σωστά, η επιφάνεια που παίζετε, καιρός (υγρασία, κρύο, πάρα πολύ ζέστη..). Η κακή τεχνική στο πλέξιμο τραυματίζει τις χορδές με αποτέλεσμα να σπάσουν πολύ πιο γρήγορα.

Στο δικό μας εργαστήριο θα βρούμε τη καλύτερη λύση για εσάς και για το παιχνίδι σας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά.

ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΜΑΤΑ – ΤΡΙΞΙΜΑΤΑ

Τα κουδουνίσματα είναι συνήθως μικρά κομμάτια μέσα στο σκελετό και στη λαβή της ρακέτας τα οποία κροταλίζουν όταν χτυπάτε τη ρακέτα με τη μπάλα ή με τη παλάμη σας. Αυτά τα μικρά κομμάτια μπορεί να είναι μικρά κομμάτια γραφίτη που έχουν αποκοπεί από τη ρακέτα, κομμάτι πλαστικού από τα grommets, χώμα ή χαλαζίας από το γήπεδο κλπ.

Τα τριξίματα που ακούγονται είναι συνήθως από το butt cap της λαβής της ρακέτας που έχει χαλαρώσει. Αν το αφήσετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει το κάτω μέρος της λαβής το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ταλαντώσεις που θα έχουν επίπτωση τόσο σε εσάς όσο και για την ακεραιότητα της υπόλοιπης λαβής.

Αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα, καλέστε ή στείλτε μήνυμα για να σας ενημερώσουμε ακριβώς για τις λύσεις που υπάρχουν και μπορούμε να εφαρμόσουμε.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας

Πιστοποιημένο πλέξιμο και customization της ρακέτας σας ακριβώς όπως το θέλετε

Καλάθι αγορών
Scroll to Top