ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΑΚΕΤΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ

Πριν προβείτε στην επιλογή μιας ρακέτας, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν κάποιους γενικούς κανόνες που ισχύουν για όλες τις ρακέτες, ανεξαρτήτως εταιρείας.

Η πιο βαριά ρακέτα παράγει περισσότερη δύναμη

Η πιο βαριά ρακέτα έχει λιγότερο κραδασμό

Η πιο βαριά ρακέτα έχει μεγαλύτερο sweet spot

H πιο σκληρή ρακέτα (με μεγαλύτερο stiffness) παράγει περισσότερη δύναμη

Η πιο σκληρή ρακέτα δεν απορροφά τόσο αποτελεσματικά τους κραδασμούς

Η ρακέτα με μεγαλύτερο κεφάλι παράγει περισσότερη δύναμη

Η ρακέτα με μεγαλύτερο κεφάλι είναι πιο σταθερή

Η ρακέτα με μεγαλύτερο κεφάλι έχει μεγαλύτερο sweet spot

Η πιο μακριά ρακέτα (μήκος πάνω από 27”) έχει περισσότερη δύναμη

Για να σας βοηθήσουμε περισσότερο… Όσο πιο βαριά ρακέτα μπορείς να κρατήσεις την προτιμάς, αν σε κουράζει πάμε στην αμέσως πιο ελαφριά. Αν επιθυμείς ξεκούραστη και εύκολη ρακέτα, προτιμάμε τις ρακέτες με μεγαλύτερο κεφάλι οι οποίες όμως έχουν μικρότερη ακρίβεια σε σχέση με τα μικρότερα κεφάλια.

Έπειτα, πηγαίνουμε στα υλικά και τις τεχνολογίες από τα οποία είναι κατασκευασμένη η ρακέτα και καθορίζουν και τη τιμή της. Οι οικονομικές είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο ή μίγμα αλουμινίου και γραφίτη και είναι κατάλληλες για αρχάριους ή για παίκτες ψυχαγωγίας. Οι πιο εξειδικευμένες και πιο ακριβές είναι κατασκευασμένες κυρίως από γραφίτη (ελαφρύ και μαλακό υλικό) ή ανθρακονήματα και είναι πολύ πιο φιλικές για τα χέρια (λιγότερους κραδασμούς) και έχουν μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη κεφαλιών, βάρη κ.λ.π. καλύπτουν όλα τα επίπεδα παικτών και όλες τις προτιμήσεις.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΑΒΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ

Ο καλός χειρισμός της ρακέτας τέννις εξαρτάται, εν’ μέρει, από το σωστό πάχος λαβής της. Ο παρακάτω οδηγός σας βοηθάει να επιλέξτε το σωστό πάχος λαβής:

L0: Παιδιά κάτω των 10 ετών

L1 (1/) : Παιδιά 10-12 ετών ή γυναίκες με μικρά δάχτυλα.

L2 (4 1/4)  : Συνήθως ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες με τη συνηθισμένη παλάμη (η απόσταση μεταξύ της άκρης του μεσαίου δακτύλου και της βάσης – κάτω μέρους της παλάμης είναι 16-17 εκ.)

L3 (4 3/8)  : Συνήθως ταιριάζει στους περισσότερους άνδρες με φυσιολογική παλάμη (η απόσταση μεταξύ της άκρης του μεσαίου δακτύλου και της βάσης – κάτω μέρους της παλάμης είναι 17,5-18,5εκ.)

L4 (4 1/2)  : Συνήθως ταιριάζει σε άνδρες με μεγάλη παλάμη ή με μακρυά δάκτυλα (η απόσταση μεταξύ της άκρης του μεσαίου δακτύλου και της βάσης – κάτω μέρους της παλάμης είναι 19-20εκ.)

Αν βρίσκεστε μεταξύ δύο μεγεθών γκριπ, προτιμήστε το μικρότερο και προσθέστε ένα overgrip για να φθάσετε στο ιδανικό αποτέλεσμα. Ενα τυπικό overgrip θα μεγαλώσει το πάχος της λαβής σας κατά 130-150mm και θα προσθέσει γύρω στα 10gr στο συνολικό βάρος της ρακέτας.

Ενας καλός κανόνας είναι όταν πιάνετε τη λαβή της ρακέτας, η απόσταση μεταξύ των δακτύλων και του κάτω μέρους της παλαμής να είναι ίση με το πάχος του δείκτη.

Είστε έτοιμοι για την επιλογή σας;

Διαλέξτε από μία μεγάλη ποικιλία ρακετών για όλα τα επίπεδα

Καλάθι αγορών
Scroll to Top